Een terugblik op één van de vele projecten van HNL Safety: telecom site Almere

Dit project omvatte het plaatsen van valbeveiliging ten behoeve van het veilig kunnen bereiken van een telecom site van Vodafone in Almere. Door valbeveiliging te installeren op deze locatie is er niet langer een kraan met man bak benodigd om werkzaamheden aan deze installatie met antennes te verrichten.
De eerste foto van dit nieuwsbericht geeft de gehele telecom site zichtbaar. Op deze site heeft HNL Safety een permanent hekwerk geplaatst ten behoeve van het veilig kunnen bereiken van de Vodafone antennemast. Naast het hekwerk is er een ladder van Söll geplaatst. Ook heeft HNL Safety aan de onderzijde van de hoogste antennes een veiligheidsoog gemonteerd aan de antennemast zodat er middels een harnas / klimgordel met de juiste Söll meeloper veilig aan de antennes en straalverbindingen gewerkt kan worden mocht dit nodig zijn.

De tweede foto geeft een gedeelte van de toegang naar het dak weer. Op deze plek heeft HNL Safety de bestaande gevelladder vervangen door een nieuwe kooiladder om het dak waar de apparatuur staat opgesteld veilig te kunnen bereiken. Naast plaatsing van een kooiladder zijn de hekwerken bovenaan de trap aangepast, opgehoogd en aangesloten op de kooiladder. Ook het hekwerk rondom de lichtkoepel is aangepast en opgehoogd.

Nu alle vereiste valbeveiliging op deze locatie is geplaatst kan deze telecom site voortaan worden betreden via het gebouw zelf in plaats van een kraan met een man bak.